Vlinders lokken

Wil je vlinders, bijen en andere nuttige insecten naar je tuin lokken dan is deze vlinderborder de oplossing. Alle bloemen in deze kleurrijke border zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Er is bloei van mei tot ver in oktober. De meeste bijen- en vlinderplanten hebben prachtige bloemen, geen straf dus om ze in de border te zetten.

Het is belangrijk voor afwisseling in de bloeitijd te zorgen, vanaf april tot oktober zijn er dan op warme dagen vlinders te zien. Voorjaarsbloeiers zoals krokus, Aubrieta en judaspenning (Lunaria) of damastbloem (Hesperis) mogen in een vlindertuin niet ontbreken, voor het najaar zijn er onder andere de hemelsleutel (Sedum), Liatris en herfstasters.

Vlinders zie je minder dan vroeger. Een vlindervriendelijke aanleg en inrichting van je tuin kunnen de natuur een handje helpen. Met nectarrijke planten kun je vlinders lokken naar je tuin.

Plantenlijstje:

Vlinderstruik, Buddleja ‘Nanho Purple’

Ooievaarsbek, Geranium macrorrhizum ‘Spessart’

IJzerhard, Verbena bonariensis

Gele zonnehoed, Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’

Akelei, Aquilegia vulgaris

Sierhaver, Helictotrichon sempervirens

Aster, Aster frikartii ‘Mönch’

Klokjesbloem, Campanula persicifolia

Kaasjeskruid, Malva moschata ‘Alba’

Ontwerp: Modeste Herwig

Wilt u ook een vlinderborder in uw tuin? Van tevoren bespreken we graag uw wensen voor de beplanting om zo tot een uniek, op maat gemaakt beplantingsplan te komen.

Neem contact met ons op

Call Now Button