Villatuin met zwemvijver

Soesterberg

Villatuin met zwemvijver
De royale tuin bij deze villa ligt aan de bosrand. Bij de woning heeft Karin drie terrassen en een zwemvijver ontworpen, het lager gelegen gazon grenst aan een rij forse bomen. Direct achter de woning ligt het eetterras, bij de vijver een zonneterras en onder de pergola een loungeterras. De strakke lijnen sluiten goed aan bij de woning, drie brede trappen van antracietkleurige betonstenen geven toegang tot het gazon. Groengele pluimhortensia’s verzachten de lijnen van de bestrating en zorgen voor een fraaie overgang naar het schaduwrijke deel van de tuin.

De voortuin heeft een onderhoudsvriendelijke beplanting gekregen met wintergroene siergrassen, varens en andere soorten die goed passen bij de bosrijke omgeving. Hier is nog een extra terras gemaakt om te genieten van de ochtendzon.

Gezellig terras met buitenhaard
Het terras bij de buitenhaard heeft een intieme en gezellige sfeer dankzij de met druiven begroeide pergola. Ook op wat koelere dagen zit je hier gezellig buiten bij het haardvuur. Vanaf de zonnig gelegen vlonder heb je een mooi uitzicht over het spiegelende water van de zwemvijver, een heerlijke plek om ongestoord te zonnen op de luxe ligbedden.

Zwemmen in de tuin
Omdat er zwarte folie gebruikt is lijkt de zwemvijver net een gewone vijver, zo is de waterpartij een fraai onderdeel geworden van het strakke ontwerp. Een waterval zorgt voor het aangename geluid van stromend water. De familie is als het maar even kan rondom en in het water te vinden.

Ecologische zwemvijver
Bij een ‘ecologische’ zwemvijver wordt het water op een geheel natuurlijke wijze gezuiverd: waterplanten en een zandbed maken het water op natuurlijke wijze weer schoon. Het water wordt door een moerasfilter gepompt met zogenaamde helofyten (waterplanten met een sterk wortelstelsel). Zowel de planten als bacteriën in de bodem zorgen voor de reiniging. Chloor komt hier niet aan te pas, zodat ook in de zwemvijver zelf planten kunnen groeien, bijvoorbeeld het snoekkruid (Pontederia).

Wilt u ook een Villatuin met zwemvijver op maat?

Direct contact

Wilt u ook een beplantingsplan op maat?

>> Ontvang een beplantingsplan

Call Now Button