Strakke tuin vol bloemen

Hoogland

Bloemrijke tuin met overdekt terras
De tuineigenaren droomden van een nieuwe tuin met een zonnige loungeplek en een kleurrijke beplanting. Door een  compleet nieuwe indeling van het driehoekige perceel genieten ze nu optimaal. Het resultaat: een strakke tuin vol bloemen.

Pleintje
De zichtlijn over het pad naar het loungeterras met overkapping staat centraal. De dwars geplaatste hagen werken als coulisse, hierdoor lijkt het pad nog langer. In het midden ligt een pleintje met vier wintergroene steeneiken, ze zorgen voor hoogte in het ontwerp en een verbinding met de grote bomen in de buurtuin.

Overkapping
Het zonneterras onder de overkapping is de lievelingsplek geworden van de familie, dankzij verlichting en een verwarmingselement is het hier ook ’s avonds aangenaam vertoeven. Vlakbij de keuken is een tweede terras met een grote eettafel.

Lange bloeitijd
De borders zijn gevuld met rijke bloeiers, van het voorjaar tot ver in de herfst is hier kleur. Rode zonnehoed, ooievaarsbek, witte knoop en pluimhortensia’s wisselen elkaar af. De mix van siergras met ijzerhard (Verbena) is een succes dankzij de sierlijke beweging van de grassen, de lange bloeitijd en de vele vlinders die op de ijzerhard afkomen.

Publicatie in magazine Buitenleven

Wilt u ook een Strakke tuin vol bloemen op maat?

Direct contact

Wilt u ook een beplantingsplan op maat?

>> Ontvang een beplantingsplan

Call Now Button