Gebakken klinkers

Bestrating van gebakken klinkers
Er zijn verschillende bestratingsmaterialen waar u uit kunt kiezen, zoals beton en natuursteen. Gebakken bestratingsmateriaal is heel populair, veel terrassen zijn van klinkers, bakstenen, plavuizen of keitjes. De oranje of meer rode terracotta tinten zorgen voor een warme uitstraling en veel charme. Er is veel keuze in maat, oppervlak van de steen en kleur, zo is er voor elke tuin een passende klinker te vinden.

Als de bestrating een vrij groot oppervlak in de tuin beslaat is het heel sfeerbepalend, de kleur is daarom belangrijk. Meestal kiezen we voor natuurlijke, gegrijsde tinten. Terrassen en paden mogen een neutrale achtergrond zijn voor andere, kleuriger tuinonderdelen.

We letten bij de keuze vooral op lichte of donkere tinten. Een lichte bestrating valt meer op en doet een ruimte daardoor groter lijken. Donkere tinten zijn neutraler en maken de sfeer van een terras intiemer.

Een warme bruine tint geeft weer een heel ander effect dan een koelere grijze tint. De keuze voor de kleur hangt ook af van de omgeving, zoals de gevel van de woning.

Gebakken klinkers zijn een goede keuze voor een romantisch ontwerp, wij combineren dit charmante bestratingsmateriaal ook graag met robuuste betontegels.

Call Now Button