TUINONTWERPEN

Orientatie tuinontwerp

Tijdens het orientatiegesprek bekijken we de tuinsituatie en bespreken uw specifieke wensen qua tuininrichting. Vervolgens is er een zorgvuldige inventarisatie nodig van o.a. afmetingen/hoogten, omgeving, aanwezige materialen en beplanting.

Tuinontwerp

Dan wordt een concept gemaakt met een tuinontwerp in 2D met daarbij een 3D impressie. Dit geeft u de mogelijkheid om wijzigingen kenbaar te maken, zodat u optimaal invloed heeft op het ontwerp.

Beplanting en materiaal

Een beplanting die het hele jaar door interessant is met bloemen van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Vaste plantenborders en kleurgebruik in de tuin zijn onze specialiteit. We geven advies over kleurgebruik, meubilair, potten en verlichting.

Tuinaanleg

U ben vrij om met het aangeleverde tuinontwerp bij elke hovenier een offerte aan te vragen. U kunt het project ook bij ons onderbrengen. Wij werken samen met professionele hoveniersbedrijven die de aanleg verzorgen.

eenvoud, rust en dynamiek

Een goed doordacht plan vormt de basis van een tuinontwerp dat helemaal naar uw wens is. De vormgeving, de keuze van de harde materialen en de beplanting zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten. Zo ontstaat een tijdloze tuin waar u jarenlang van kunt genieten. Onze passie is stijlvolle tuinen ontwerpen, waarbij een eigentijdse vormgeving en een uitgekiend beplantingsplan voorop staan.

tuinen in balans

Steeds vaker wordt de tuin als verlengstuk van het huis gezien. Een loungeplek, een eetgedeelte met een complete buitenkeuken, een open haard en kunst zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hedendaagse tuin.

kleur en materiaal

Omdat kleur het eerste is dat onze zintuigen registreren, is het bij uitstek geschikt om stemming te creëren en de gekozen tuinstijl te ondersteunen. Heeft u voorkeur voor ingetogen en sober, of juist uitgelaten en uitbundig. Een kleur kan een kalmerend effect hebben en modern, exotisch, natuurlijk of juist klassiek zijn. Met de gekozen kleuren voor beplanting en materialen wordt een omgeving gecreëerd die een eenheid vormt.

Karin van den Hoven

Mijn passie ligt bij het ontwerpen van strakke, exclusieve en moderne tuinen met ruimte voor groen

Kenmerkend voor mijn tuinontwerpen zijn de grote vlakken en duidelijke lijnen. Dit zorgt voor eenvoud, rust en een optimale ruimtebeleving.

In veel ontwerpen werk ik met een strakke spiegelvijver. Water creëert namelijk onmiddellijk sfeer in een tuin. Het heeft vele gedaanten en is daarom een belangrijk element in de ontwerpen.

Inmiddels werk ik meer dan twintig jaar samen met beplantingsspecialiste Modeste Herwig voor het ontwerpen van de beplanting. Een samenwerking die steeds weer voor prachtige en heel persoonlijke tuinen zorgt.

Modeste’s website: www.modesteherwig.eu

Al ruim 30 jaar ben ik tuinfotograaf en beplantingsspecialist. Om nieuwe ideeën over beplanting te volgen en te fotograferen reis ik veel in binnen- en buitenland.

Inmiddels heb ik 45 tuinboeken op mijn naam staan. Ook schrijf ik artikelen voor tuinmagazines en geef ik workshops over het maken van een beplantingsplan (www.tuinworkshop.nl).

Het liefst ontwerp ik een beplanting die het hele jaar door interessant is, met bloemen van het vroege voorjaar tot ver in de herfst maar ook met fraaie bladplanten zoals siergrassen.

Vaste plantenborders en kleurgebruik in de tuin zijn mijn specialiteit.

Modeste Herwig

Beplantingsplannen ontwerpen is mijn specialiteit. Zowel borders in Engelse stijl als meer naturalistische beplantingen. Indien gewenst maakt ik het beplantingsplan.

Karin van den Hoven

Mijn passie ligt bij het ontwerpen van strakke, exclusieve en moderne tuinen met ruimte voor groen

Door Karin van den Hoven

Kenmerkend voor mijn tuinontwerpen zijn de grote vlakken en duidelijke lijnen. Dit zorgt voor eenvoud, rust en een optimale ruimtebeleving.

In veel ontwerpen werk ik met een strakke spiegelvijver. Water creëert namelijk onmiddellijk sfeer in een tuin. Het heeft vele gedaanten en is daarom een belangrijk element in de ontwerpen.

Inmiddels werk ik meer dan twintig jaar samen met beplantingsspecialiste Modeste Herwig voor het ontwerpen van de beplanting. Een samenwerking die steeds weer voor prachtige en heel persoonlijke tuinen zorgt. Modeste’s website: www.modestherwig.eu

Al ruim 30 jaar ben ik tuinfotograaf en beplantingsspecialist. Om nieuwe ideeën over beplanting op te doen en te fotograferen reis ik veel in binnen- en buitenland.

Inmiddels heb ik 45 tuinboeken op mijn naam staan. Ook schrijf ik artikelen voor tuinmagazines en geef ik workshops over het maken van een beplantingsplannen (www.tuinworkshop.nl).

Het liefst ontwerp ik een beplanting die het hele jaar door interessant is, met bloemen van het vroege voorjaar tot ver in de herfst maar ook met fraaie bladplanten zoals siergrassen.

Mijn specialiteit zijn vaste plantenborders en kleurgebruik in de tuin.

Modeste Herwig

Beplantingsplannen ontwerpen is mijn specialiteit. Zowel borders in Engelse stijl als meer naturalistische beplantingen. Indien gewenst maak ik het beplantingsplan.

Door Modeste Herwig
Tuinontwerp en 3D impressie

We ontwerpen exclusieve tuinen door heel Nederland. Van dakterrassen en compacte, moderne stadstuinen tot luxe villatuinen en grote landelijke tuinen. Ieder exclusief tuinontwerp is op maat en uniek, passend bij de opdrachtgever. Uw tuinwensen zijn het uitgangspunt, we vertalen ze om tot een tuinontwerp te komen dat helemaal bij u past. Voor de indeling kiezen we grote vlakken en duidelijke lijnen, geaccentueerd door eigentijdse materialen en bijzondere details. Dit maakt onze tuinen persoonlijk én tijdloos. Uw nieuwe tuin wordt een buitenruimte om volop in te leven en tot rust te komen. U ontvangt een gedetailleerde plattegrond, een 3D tekening, een beplantingsplan, een digitaal plantenboekje en bloeischema. De ontwerptekening vormt een uitstekende basis voor de aanleg van uw nieuwe tuin.

beplanting en materiaal

Als het ontwerp voor uw tuin klaar is werkt Modeste Herwig aan een passend beplantingsplan. Van te voren bespreken we graag uw wensen voor de beplanting om zo tot een uniek, op maat gemaakt beplantingsplan te komen. Hierbij komen het niveau van onderhoud, uw favoriete planten, de gewenste kleuren en eventueel hergebruik van aanwezige planten aan bod. Afhankelijk van uw wensen kiest Modeste geschikte bomen, struiken en hagen, daarna vult zij de plantvakken en ontwerpt ze kleurrijke borders.
Dankzij haar uitgebreide plantenkennis kan Modeste de beste sterke, lang bloeiende vaste planten en struiken kiezen en de mooiste combinaties maken. Zo is er in elk seizoen wat te beleven in uw tuin.

tuinaanleg

U kunt het project bij ons onderbrengen. Wij werken samen met een professioneel hoveniersbedrijf die de aanleg verzorgt. Door de reeds lange samenwerking zijn wij op elkaar ingespeeld en bent u als klant verzekerd van een juiste uitvoering van het project en een hoge kwaliteit.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor
Call Now Button