Tuinontwerp – voorbeelden

Project Breukelen 4000m²

Project Bosch en Duin 3000m²

Formeel tuinontwerp
Het perceel is opgedeeld in een rechthoekige binnentuin en een royale heesterrand. De binnentuin is deels verdiept en omringd door paden. Er is ruimte voor terrassen, drie vijvers, gazons en bloemenborders. Rondom de binnentuin zorgen groepen wat hogere heesters voor een beschutte en intieme sfeer.
De basis van het tuinontwerp bestaat uit rustgevende grote vlakken en lange lijnen. De vormgeving werkt ruimtelijk, zeker dankzij de lange zichtlijn vanuit het huis, over het water naar het prieel achter in de tuin. Het spiegelende water en een speelse beplanting zullen de strakke vormen aankleden. Dwars geplaatste wintergroene hagen breken de ruimte, zorgen voor privacy en laten de tuin groter lijken. Stijlvolle trappen over de hele breedte van de tuin doen denken aan de formele Franse kasteeltuinen en geven de tuin een voorname uitstraling.

Drie waterpartijen
Spiegelend en stromend water speelt de hoofdrol in het ontwerp. Bij het huis is een lange verhoogde waterpartij te zien, compleet met kunstwerk en fonteinen. Het water uit deze vijver loopt door naar de tweede waterpartij, die vooral aantrekkelijk zal zijn door de vissen die hier kunnen zwemmen. Het water stroomt verder door naar de grootste vijver, centraal in het gazon gelegen. Op deze zonnige plek zullen romantische waterlelies de waterpartij in de zomer kleur geven. Het geluid van stromend water, zowel van de fonteinen als van de waterloop, werkt rustgevend en zal zeker vogels naar de tuin lokken.

Wandelen door de tuin
Er kan zowel een kleine rondwandeling gemaakt worden, tot langs de vissenvijver, als een grotere wandeling rond de hele tuin, met als mogelijke tussenstop het terras in het prieel. Ook het ruime ruim gazon nodigt uit tot het ontdekken van de tuin. Het tuinplan is rolstoelvriendelijk ontworpen, elk tuindeel is goed bereikbaar. Het lagergelegen deel rondom de lelievijver is toegankelijk via het pad vanaf de oprit.

Zitgelegenheid
De twee royale terrassen aan de kant van het huis bieden zitgelegenheid voor grotere groepen. Op diverse andere plekken in de tuin is er mogelijkheid om met een kleine groep apart te zitten. Dankzij de hagen, en de afstand tussen de verschillende zitplekken, is privacy gewaarborgd. Achter in de tuin is een overdekt terras met een prachtig uitzicht over de waterpartijen.

Harde materialen
De paden krijgen een halfverharding van gravier d’Or, een stevige ondergrond die prettig te belopen is en ook geschikt is voor rolstoelen. De paden krijgen een verharding van tegels. Beide materialen hebben een lichte tint, die goed aansluit bij de kleur van het pand. Het prieel achter in de tuin kan dezelfde stijl als het huis krijgen. Indien het dak waterdicht gemaakt wordt, is dit een prettige plek om ook bij slecht weer te zitten.

Beplanting
De beplanting wordt ontworpen door beplantingsexpert Modeste Herwig. De donkergroene plantvakken geven wintergroene heesters aan, middengroen de bloeiende borders en lichtgroen is de kleur van de gazons. Rondom voor de heesterrand zal zij voornamelijk wintergroene en bloeiende heesters in wat grotere groepen ontwerpen. Voor de bomen zijn bloesembomen gekozen, die voor een tweede maal de aandacht zullen trekken dankzij vlammende herfstkleuren. De borders in de binnentuin krijgen een bloemrijke beplanting met kleine bloeiende heesters en vaste planten, waar van het vroege voorjaar tot ver in de herfst veel aan te beleven valt.

Wilt u meer weten over het ontwerp van uw tuin?
Bel ons dan op 06 422 397 20, mail ons of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

Call Now Button