Vlinderborder

Vlinderborder
Alle bloemen in deze kleurrijke border zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Er is bloei van mei tot ver in oktober.

Helaas gaat het slecht met de bijen en de vlinders in ons land. Hoewel tuinen geen vervanging kunnen zijn voor het leefgebied van de meeste vlinders, kan de tuin voor zo’n twintig soorten vlinders een goede aanvulling zijn op de natuur. De meeste bijen- en vlinderplanten hebben prachtige bloemen, geen straf dus om ze in de border te zetten.

Het is belangrijk voor afwisseling in de bloeitijd te zorgen, vanaf april tot oktober zijn er dan op warme dagen vlinders te zien. Voorjaarsbloeiers zoals krokus, Aubrieta en judaspenning (Lunaria) of damastbloem (Hesperis) mogen in een vlindertuin niet ontbreken, voor het najaar zijn er onder andere de hemelsleutel (Sedum), Liatris en herfstasters.

Deze vlinderborder is ongeveer 4 meter breed en 40 meter lang. Sterke vaste planten zijn in de royale border in wat grotere groepen geplant. Op deze manier heeft de border weinig onderhoud nodig. In het midden staan bontbladige kornoeljes om de beplanting hoogte te geven. Als aanvulling zijn er ook eetbare planten toegevoegd, zoals snijbiet, zeekool en paarsbladige boerenkool. De vlinderborder is geschikt voor een plekje in de volle zon en normale tuingrond.

Plantenlijstje
Vlinderstruik, Buddleja ‘Nanho Purple’
Ooievaarsbek, Geranium macrorrhizum ‘Spessart’
IJzerhard, Verbena bonariensis
Gele zonnehoed, Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’
Akelei, Aquilegia vulgaris
Sierhaver, Helictotrichon sempervirens
Aster, Aster frikartii ‘Mönch’
Klokjesbloem, Campanula persicifolia
Kaasjeskruid, Malva moschata ‘Alba’

Ontwerp: Modeste Herwig

 

Wilt u ook een Vlinderborder op maat?

Direct contact

Wilt u ook een beplantingsplan op maat?

>> Ontvang een beplantingsplan

Call Now Button