Patiotuin

Utrecht

Belangrijk uitgangspunt was om van deze kleine patio een oase te maken waar het prettig vertoeven is. De overal toegepaste rode bakstenen van het huis en de patio maken de tuin heel onrustig en klein.

Om de patio sfeervol en rustig over te laten komen zijn aardetinten en groentinten toegepast. De tuinmuur aan de rechterkant is glad gestuukt in een aardetint.

Verhoogde vijver
Over de hele lengte is een verhoogde vijver gemetseld gestuukt en afgewerkt met een natuurstenen rand die tevens gebruikt kan worden als zitplek. Het spiegelende oppervlak van de smalle vijver doet deze kleine patiotuin groter lijken.

In het midden gaat de smalle vijver over in een vierkante vijver. Uit de natuurstenen tegel komt een waterloop en is tevens een plek voor het kunstobject. Achter de vijver is een smalle border voor beplanting. Tevens 3 lichtpunten die ’s avonds de vijver verlicht.

Terrassen
In deze patio zijn ondanks de beperkte ruimte een eetterras en een loungeterras gemaakt. Het loungeterras biedt plek voor een tweetal relax stoelen dichtbij het water. Het eetterras is het tweede terras en de pergola geeft een aangename schaduwplek in de tuin.

Buitenschilderij
Om de gevel van het huis vriendelijker te maken is gekozen voor twee grote Canvas foto’s  die de gehele muur bedekt.  Ik adviseer Canvas foto’s van de natuur. De drie vormboompjes worden in blokvorm gesnoeid en zorgen voor dieptewerking in de tuin. Voor de  bestrating is gekozen voor een halfverharding namelijk split. Evt kan er ook voor een grindvloer gekozen worden.

Wilt u ook een Patiotuin op maat?

Direct contact

Wilt u ook een beplantingsplan op maat?

>> Ontvang een beplantingsplan

Call Now Button