Phlox

Phlox – Floks – Vlambloem
De hoge Phloxen met hun grote trossen bloemen zijn geliefde borderplanten. Voor de liefhebber zijn er veel bijzondere soorten. Ze worden vaak toegepast vanwege de prachtige bloei. Phloxen zijn gemakkelijke planten en kunnen velen jaren rijk bloeien.

Standplaats
De hoge bordersoorten doen het op elke niet te droge en voedzame tuingrond goed, zon/halfschaduw. Verrijk lichte zandgrond of zware leem in het voorjaar met goede compost en mest. U kunt de bloei van de planten verlengen door vóór de bloei in juni de helft van de stengels tien centimeter terug te knippen.

Gebruik in de border
Phloxen kunnen in tuinborders grote vlakken vullen. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om accenten tussen andere planten, siergrassen of heesters aan te brengen. Tijdens de bloei geven de planten een opvallend kleurrijk vlak in de border, daarom worden het ook wel als structuurplant gebruikt

Mooie combinaties
Phloxen zijn mooi te combineren met: Salvia Sclarea ‘Alba’, Veronicastrum, Eupatorium, Echinaceae, Acanthus, Monarda, Salvia, Persicaria, Echinops, Verbena, Perovskia, Kalimeris, Anemone, Lavatera, Rozen, Hosta, siergrassen

Sterke en prachtig bloeiende soorten

Phlox paniculata ‘Le Moisnil’. Een van de vroegst bloeiende soorten, purperen bloemen met wit hart.
Kleur: paars
Bloeitijd: juni-aug
Hoogte: 70cm

Phlox paniculata ‘Rembrandt’. In de maanden juli tot augustus met vele, kleine witte bloemetjes. Een prachtig gezicht!
Kleur: wit
Bloeitijd: juli-augustus
Hoogte: 80cm

Phlox paniculata ‘Blue Paradise’ is een vlambloem met een prachtige lila-paarse kleur. Phlox paniculata ‘Blue Paradise’ bloeit in de periode juni-augustus. Phlox paniculata ‘Blue Paradise’ heeft een groen blad met aan de top van de bloeistengels donkerder delen. Dit geeft een prachtig contrast met de lichte bloemen.
Kleur: violetblauw
Bloeitijd: juli-augustus
Hoogte 100-120 cm.

Phlox paniculata ‘Utopia’. Zachtroze pluimen op sterke, manshoge stelen die staan als een huis. Een must in een grote, brede border. De bloemdiameter behoort tot de grootste in z’n soort.
Kleur: lichtroze
Bloeitijd: juli-september
Hoogte: 150cm

Call Now Button